![]() |
| Forum Młodzieżowe :: Forum Dyskusyjne |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
| (2) [1] 2 ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) | ![]() ![]() ![]() |
| Kasiulek |
|
|
Member ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 19 Nr użytkownika: 39 Dołączył: 12-December 07 |
Nie zastanawialiście się kiedyś nad światem bez dorosłych?
Jedno wielkie PUFFFF! i nie ma wszystkich dorosłych! ZNiknęli! Co robicie? |
| itaka |
|
![]()
Member ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 22 Nr użytkownika: 622 Dołączył: 1-September 09 |
wow co za temat...
|
| Kasiulek |
|
|
Member ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 19 Nr użytkownika: 39 Dołączył: 12-December 07 |
itaaka, pwoeidzmy wszyscy powyżej 15-16 rż.
Ja mając 13-14 lat marzyłam o tym by nikt mnie nie kontrolował... |
| diorek |
|
|
Member ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 15 Nr użytkownika: 623 Dołączył: 2-September 09 |
chętnie bym się cofnąć do tamtego okresu - mieć 14 lat i moim zajęciem byłaby szkoła i słodkie lenistw:)
a tak na serio to nie wiem czy bym się cofnął do tego okresu życia... sporo jest ograniczeń i człowiek nie jest świadom wszystkiego.. |
| Kasiulek |
|
|
ale gdyby zniknęli dorosli nie miał byś żadnych ograniczeń...
|
| itaka |
|
![]()
Member ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 22 Nr użytkownika: 622 Dołączył: 1-September 09 |
ooo 14-15 lat to strasznie buntowniczy wiek:) na 100% byłyby jakieś walki, ulicznych gangów:P pewnie wyłonił by się jakiś przywódca- osiłek żeby wszyscy się go bali! Dzieciaki nie miałyby nic do jedzenia jakby skończyły sie zapasy bo nie umiałyby wytworzyć sobie nowego, wszystko ze sklepowych półek by zniknęło, nie mówiąc już o braku opieki medycznej.....chyba lepiej mieć w tym przypadku więcej niż 15 lat ;)
|
| Kasiulek |
|
|
ja bym tam pesymistycznie do tego nie podchodziła...
Myślę, że wola przetrwania i instynkt- który naturalnie jest w nas wkońcu zmobilizowałby ta młodziez. |
| itaka |
|
||
![]()
nie byłabym tego taka pewna, wiele dzieciaków nie jest zauważanych przez rówieśników, albo zapamiętanych negatywnie wiec jakby mieli okazje zając przywódcze stanowisko to na pewno by skorzystali...ja wyobrażam sobie największych osiłków w szkołach, których boi się reszta- oni raczej nie myśleliby o brataniu się i wspólnym działaniu... |
||
| diorek |
|
|
Member ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 15 Nr użytkownika: 623 Dołączył: 2-September 09 |
nie każdy nadaje się na przywódce. do tego trzeba mieć silny charakter i być stanowczym.... a jakim cudem osoba, która jest nieśmiała i cofa się może stać się liderem??
|
| Kasiulek |
|
|
a czy ja powiedziałam, że każdy? Tylko wybrani, ci z predyspozycjami!
15 latki to znów nie takie do końca dzieci- to już młodzi ludzi. Tacy walczyli w powstaniu Warszawskim np. |
| diorek |
|
|
fakt walczyli. I należy zaznaczyć, że te osoby zostały zmuszone przez sytuację aby z dnia na dzień stały się "dorosłymi"...
|
| Kasiulek |
|
|
więc to może kwestia sytuacji... Myślę, że takie warunki zmusiłyby niektóre dzieciaki do odpowiedzialnych zachowań i zmiany sposobu postrzegania rzeczywistości...
http://www.youtube.com/watch?v=dev9pqGysTU...rom=PL&index=14 pewnie to by był hymn |
| diorek |
|
|
chyba bardziej nadawałby się kawałek TZN XENNY
"przekonacie się juz jutro..." dlaczego 15 lat seria GONE |
| 3atLast |
|
|
Member ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 10 Nr użytkownika: 642 Dołączył: 12-October 09 |
A ja bym chciał, żeby razem z dorosłymi zniknęła cała broń na świecie i inne wytwory człowieka, które prowadzą do bólu i cierpienia. Chciałbym aby powstały komuny w których wspólną pracą zdobywałoby się pożywienie i schronienie. Chciałbym, żeby ludzi bardziej docenili ludzi, zamiast ich atrybuty w postaci samochodów, ubrań, złota itp. Ale się chyba zagalopowałem
------------------------- ubezpieczenia direct -------------------- Czy jeszcze pamiętasz, że zostałeś stworzony do radości?
|
| malusia |
|
![]()
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 83 Nr użytkownika: 329 Dołączył: 25-November 08 |
widzieliście wizje świata bez dorosłych na www.zagineli.pl ?
dla mnie książka jest rewelacyjna. po wszystkich trailerach jakie widziałam na YT i na seriagone.pl byłam nastawiona na naprawdę dobrą lekturę i nie pomyliłam się całe szczęście. -------------------- kontaktuję się kolorowo :D
najlepszy wybór |
(2) [1] 2 |
![]() ![]() ![]() |
popOrange skin © 2005 Orange Pop Design, Skin by Chris Y