![]() |
| Forum Młodzieżowe :: Forum Dyskusyjne |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() ![]() ![]() |
| ScarTissue |
|
![]()
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 2 Nr użytkownika: 574 Dołączył: 3-June 09 |
Hej, jestem nowa na tym forum i tak...
To ja: WIEK: 15 lat WAGA: ok. 39 kg WZROST: ok. 163 cm OBWÓD TALI: ok. 55-56 cm OBWÓD BIODER: 66 cm No tak, to ja w wymiarach xD Przeglądałam parę stronek o idealnych wagach i okazuję się, że mam jakieś 10 do 16 kg niedowagi.... tylko, ze ja wcale nie wyglądam na chudą! No dobra, mówią mi w klasie, że jestem bardzo chuda, ale ja tak siebie nie odbieram... Uważam, że jestem hmm...normalna (pod względem wagi). Czasem nawet wydaje mi się, ze mi brzuch odstaje lub jest wydęty! Co do mojego sposobu odżywiania: staram się jeść zdrowo - dużo warzyw, owoców, prod. pełnoziarnistych i mlecznych, zero chipsów i napojów gazowanych (blee!), tłustego mięsa, ograniczam spożycie cukru, soli, odmawiam sobie słodyczy. ( Tak jem: ŚNIADANIE: duża miska mleka 2.0% i dużo płatków owsianych (bez cukru!), herbata gorzka - ok. 6.00 - 6.40 W SZKOLE: sok z pomarańczy, bez cukru 100%, bardzo rzadko coś jem, jak już to jabłko, do tego 0,5 l wody ok. 9.00/9.45/13.15 OBIAD:zawsze jakieś warzywa, ziemniaki/ryż (pełnoziarnisty!), mięsa b. mało, zupy warzywne, domowe jedzenie! - ok. 15.00 KOLACJA: banan + jogurt naturalny lub jakiś inny owoc, często 2 skibki chleba pełnoziarnistego z sałatą, pomidorem, rzodkiewką, kiełkami, koperkiem i serem żółtym Czasem się nie mogę opanować i zjem czekoladę, kawałek ciasta itp. Jak wracam ze szkoły to jestem "trochę głodna" ;P Aktywność: 4 razy w tygodniu wf - ćwiczę, 2 razy w tygodniu basen - ok. 40 min (dosyć intensywnie, nie pluskanie się), codziennie spacer do szkoły i ze szkoły (ok. 20 min. w jedną stronę) i ogólnie mam w domu schody ( No to się zupełnie opisałam. Pytanie: Co myślicie o mnie? Coś za dużo, za mało? Piszcie śmiało! Pozdrawiam, Scar Tissue |
| free90 |
|
![]()
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Postów: 583 Nr użytkownika: 193 Dołączył: 17-June 08 |
nie odmawiaj sobie słodyczy, ciesz się życiem
-------------------- Sto tysięcy dziewczyn chciało by być Paris Hilton
Sto tysięcy facetów chciało by być jej bielizną. Dla wielu takie marzenia to w życiu wszystko |
| ViolkQ |
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 9 Nr użytkownika: 703 Dołączył: 25-May 10 |
No niedowagę masz i to dość sporą(większość lekarzy mi to mówi,z 10kg powinnam przytyć),ja nie lepiej.Tylko ja mam to w genach jak to moja mama mówi.
157,5cm xD Waga:42kg. Chciałam przytyć,ale to niemożliwe.Lekarz mówi,że to podobno się unormuje i tak dalej.Moja szybka przemiana materii też na to mi nie pozwala. Czytając twój jadłospis,którego się zapewne trzymasz..hm..Jak mam być szczera,to masz jakiegoś świrka na pkt zdrowego jedzenia i nie przytycia "Czasem nawet wydaje mi się, ze mi brzuch odstaje lub jest wydęty!". Myślę,że masz jakąś małą obsesje na pkt swojej figury. Dziwię się,że nie masz anemii.Fakt jesz dużo tych zdrowych rzeczy,ale pamiętaj,że potrzebne są i też tłuszcze i czasem porządnie syty posiłek. Zastanawiałabym się też nad początkiem anoreksji?Tzn.dużo o tym czytam.Dlaczego?Z ciekawości,dość interesujący temat. Też pilnuję jedzenia ,w miarę jem o tej samej godzinie.Co dzień 3 porządne posiłki i między tym jakieś owoce itp. Co do posiłków dużo jem (to chyba nas różni) Na samo śniadanie potrafię "pochłonąć" dwie bułki.Serek w kubeczku.Jakiś owoc do tego.Coś słodkiego po tym. Przyznać się muszę,że lubię strasznie czekoladę,żelki,lizaki.Staram się ograniczać,ale co dzień zjem co najmniej pól tabliczki czekolady. Nie pilnuję przesadnie jedzenia.Myślę,że jak jem dużo owoców,warzyw i odpowiednich składników mogę sobie pozwolić na słodkości. Sport:4 godz wf,ćwiczę nawet z okresem,większość dziewczyn tego nie robi u mnie.4 godziny intensywnego treningu.2 godziny basenu w tyg.Dużo jeżdżę na rowerze.Średnio dziennie przejeżdżam 35km.Czasem więcej.Zależy gdzie się wybiorę.Dużo spaceru. Nie powinnyśmy,aż tak pilnować tej zdrowej żywności bo : 1.Tak czy siak jest w tym zawsze chemii trochę. 2.Cukry są też nam potrzebne - fakt w owocach itp są,ale jednak czasem czekolada, która zawiera tam ileś magnezu jest też ważny.Poprawia też nasze samopoczucie nie raz. 3.Prowadząc aktywny tryb życia tym bardziej trzeba mieć siły.Skąd ją wziąć jedząc tyle co kura? Moim zdaniem troszkę za mało jesz.Przesadne dbanie o kalorie?? Uważaj by ci się to nie pogłębiło.Potem mogą być tragiczne skutki. Zapewne ktoś się z tym nie zgodzi.Cóż każdy ma swoje zdanie.Myślę,że powinnaś więcej jeść i rozkoszować się smakiem czasem i słodyczy.Dzięki za uwagę |
| citylife |
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 1 Nr użytkownika: 911 Dołączył: 5-July 11 |
Dwie różne wróżki zapowiedziały mi jednakową datę mojej śmierci.
Przestraszyłam się, spróbowałam przejść test na przepowiedzenie życia na http://poznajdate.com i otrzymałam znów tę datę! Co mam robić? Wierzyć albo nie? Dlaczego wszędzie jest ten sam wynik? |
| linek33 |
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 9 Nr użytkownika: 917 Dołączył: 8-July 11 |
Dwie różne wróżki zapowiedziały mi jednakową datę mojej śmierci.
Przestraszyłam się, spróbowałam przejść test na przepowiedzenie życia na http://smierc.org i otrzymałam znów tę datę! (( Co mam robić? Wierzyć albo nie? Dlaczego wszędzie jest ten sam wynik? |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
popOrange skin © 2005 Orange Pop Design, Skin by Chris Y