left popOrange logo_right

(4) [1] 2 3 ... Ostatnia » ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

left > Jak Powstał..., ...świat? seperate right
Wing
Quote Post

Advanced Member

Grupa: Members
Nr użytkownika: 223

No proszę...ten temat drązy od sporego czasu xD Jak powstał świat? jak myślicie? Czy Bóg stworzył świat? Czy uwazacie że nie było niczego na poczatku? Czy powstało coś z niczego?

Wg. mnie Bog nie mógł stworzyć świata...bo niczego nie było..więc Boga też nie było ^^" choć..nie wiem jak mogło powstać coś z niczego chociaż to nie możliwe..bo jak nie ma nic...to nic nie może powstać xD jejuś..za duży mętlik...więc teraz czekam na wasze wypowiedzi ;)
PMEmail PosterUsers WebsiteAOL
free90
Quote Post

Advanced Member

Grupa: Moderator
Nr użytkownika: 193

Świata nie ma! To wszystko to fantasmagoria! xD

A poważnie to dałaś mi powód do myślenia huh.gif
Można snuć tylko hipotezy, tak naprawdę nigdy nikt nie odkryje co naprawdę działo się przed miliardami lat. Nie da się zbadać wszechświata.

--------------------
Sto tysięcy dziewczyn chciało by być Paris Hilton
Sto tysięcy facetów chciało by być jej bielizną.
Dla wielu takie marzenia to w życiu wszystko
PMEmail PosterUsers WebsiteAOLYahoo
Maus
Quote Post

Member
**

Nr użytkownika: 256

Swiat w sensie nasza ziemia czy jako ogól (wszechswiat)?
Równie dobrze mozemy byc czyms w rodzaju bakterii dla jakiegos innego bytu. Nasz swiat (wszechswiat) moze byc elementem skladowym duzo bardziej zawilej ukladanki.
PMEmail Poster
Banialuki
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 147

QUOTE (Wing @ Jul 23 2008, 12:39)
Czy Bóg stworzył świat? Czy uwazacie że nie było niczego na poczatku? Czy powstało coś z niczego?

Wg. mnie Bog nie mógł stworzyć świata...bo niczego nie było..więc Boga też nie było ^^" choć..nie wiem jak mogło powstać coś z niczego chociaż to nie możliwe..bo jak nie ma nic...to nic nie może powstać xD jejuś..za duży mętlik...więc teraz czekam na wasze wypowiedzi ;)

Właśnie coś z absoulutnej pustki nie mogło powstać to byłoby nielogiczne. Jest teoria która mówi o tym ,że wszechświat w pewnym momencie zaczyna się kurczyć aż do momentu wielkiego wybuchu ,czyli podobna do teori wielkiego wybuchu z tym ,że tu jest wporowadzony powtarzający się cykl ,ale nawet wtedy przecież wszytko musiało mieć jakiś początek i tu właśnie wchodzi Bóg który zdje się być czymś innym niż enegria czy masa ale bytem wszechobecnym i niematerialnym więc czemu by coś co nie jest energia i materią mogłoby ją stworzyć ? czemu nie ? teoria rownie dobra jak wszystkie inne ale również domysł i przypuszczenie i tylko do nas samych zależy w co uwierzymy.

Nasz swiat (wszechswiat) moze byc elementem skladowym duzo bardziej zawilej ukladanki.

Czemu nie. Planeta jest częścią mniej lub bardziej skąplikowanego układu słonecznego który jest częścią ogromnej galaktyki która znajduje się w pobliżu innych galaktyk a wszystkie odległości liczone są w miliardach lat świetlnych.Czemu nasz wszechświat nie miałby się znajdować koło innego który jest sąsiadem wielu innych (można tu też zamiennie wstawić inny wymiar)

Wing
Quote Post

Advanced Member

Free: cóż...wreszcie zemsta! Mowiłam?xD mówiłam?! xD wreszcie ja ci zamące w głowie ;)
Ta...nikt się nie dowie jak istniał świat..to bardzo możliwe..może ten nasz świat powstał z innego świata..ale skąś początek musiał się wziąść..jakoś ten cały wszechświat musiał powstać..przecież chyba nie ma końca bez początku...

Maus: cały wszechświat :3

Banialuki:Ta...to czym jest Bóg? może Bóg to tylko wymyślony ktoś...po prostu istniejąca myśl...jak coś materialnego mogło stworzyć coś z materii?^^"
Banialuki
Quote Post

Advanced Member

Sam bym chętnie dowiedział się czym tak naprawdę jest Bóg i jak został stworzony świat (opis Bibli jest bardzo skrócony) ale nawet jakbym stanął u wrót niebios to pewni na moje pytanie odpowiedzieli by uprzejmym uśmiechem. Haczyk jest taki ,że nigdy nie możemy być niczego pewni za to możemy w to wierzyć i ta wiara dodaje nam pewności .Więc czy warto zadawać te same pytania które ludzie zadają od stuleci a taka wiedza i tak nam nie jest dana czy poprostu wierzyć ?
Wing
Quote Post

Advanced Member

Taka wiedza nie jest nam dana? człowiek chyba ma prawo wiedzieć jak powstał prawda? Może po prostu teraz mamy za małą wiedzę by to udowodnić sobie..jak powstał świat. człowiek jest stworzony do zadawania pytan i do szukania na nie odpowiedzi a ciągle zadawanie sobie jednego pytania mobilizuje nas by dotrzec do odpowiedzi prawda?:3 z resztą..ciebie to nie interesuje?;) ludzie to ciekawskie istoty.
JustLikeU
Quote Post

Newbie
*

Nr użytkownika: 265

Skoro Bog stworzył świat to kto stworzył Boga? huh.gif
PMEmail Poster
Banialuki
Quote Post

Advanced Member

Nikt tu bibli ani mitologi nie czytał ? Chociaż początku ? Zakładając ,że Bóg istnieje - był on początkiem absolutnym istaniał on zawsze od nieskończoności do nieskończoności bo od jego początku zaczął się świat czas itd.
Wing
Quote Post

Advanced Member

nie lubię mitologi...^^" bibli w sumie też całej nie czytałam xP skoro..Bóg zawsze istniał..od nieskończoności do nieskończoności...to czemu świat by tak istnieć nie mógł? huh.gif
Banialuki
Quote Post

Advanced Member

Mógłby i pewnie istaniał. Ja myśle ,że te 7 dni stworzenia w bibli odnosi się do samej ziemi.
Wing
Quote Post

Advanced Member

samej ziemi? to co?po kolei tworzył Wenus..Merkury...Plutona i w ogóle?xP
Banialuki
Quote Post

Advanced Member

Na cóż ziemia została stworzona razem z naszym układem słonecznym jest jego częscią , formowała się razem z innymi planetami ale o to czy powstały na raz czy po kolei to... pytania kierujesz do niewłaściwej ..'istoty' ;]
Wing
Quote Post

Advanced Member

czemu akurat ziemia?może jak istnieją kosmici to może od nich Bóg zaczał?: P
Lori
Quote Post

Advanced Member

Grupa: Przyjaciel
Nr użytkownika: 162

Boga wymyślili ludzie.
PMEmail PosterAOL
0 użytkownik(ów) czyta ten temat (0 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options (4) [1] 2 3 ... Ostatnia » Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 4.3749 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

popOrange skin © 2005 Orange Pop Design, Skin by Chris Y