![]() |
| Forum Młodzieżowe :: Forum Dyskusyjne |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() ![]() ![]() |
| karolinka90 |
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 7 Nr użytkownika: 208 Dołączył: 24-June 08 |
Ciekawa jestem czy ktoś z was również ma fioła na punkcie kitesurfing'u... Co o tym sporcie sądzicie? Wcześniej jeździłam na desce, ale gdy w ubiegłym roku na Helu zobaczyłam grupkę kitesurferów w akcji wzięło mnie na maksa. Od tej pory moje życie kręci się głównie wokół tego tematu!
|
| Lori |
|
![]()
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel Postów: 589 Nr użytkownika: 162 Dołączył: 4-June 08 |
A co to jest?
xD |
| dormeo |
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 124 Nr użytkownika: 63 Dołączył: 4-February 08 |
Ja widzialem zawody, podczas wycieczki na Kanary. Poprostu rewelka!!!
Kite to ekstremalne powiazanie surfingu i 'spadochronu/lotni' |
| Banialuki |
|
![]()
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 327 Nr użytkownika: 147 Dołączył: 29-May 08 |
Dla mnie to za droga rozrywka do tego w mojej okolicy nie ma możliwości takiej zabawy.
|
| dormeo |
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 124 Nr użytkownika: 63 Dołączył: 4-February 08 |
Wiesz, kazde hobby wymaga pewnego, zazwyczaj wiekszego wydatku.
Poza tym w Polsce nie ma tak na prawde miejsca na kitesurfing. Ludzie zazwyczaj jezdza na Kanary, czy dalej w strone USA... |
| karolinka90 |
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 7 Nr użytkownika: 208 Dołączył: 24-June 08 |
Nie, wcale nie. W Polsce mamy idealne miejscówy, np. na półwyspie helskim - Jastarnia, Jurata, Chałupy - tam właśnie mają swoje bazy szkółki. Zresztą, mi udało się w tym roku zaplanować wakacje z kitesurfingiem właśnie w Jastarni, ale dopiero na sierpień. Na początku pieniążki stanowiły problem, ale ja zbierałam na to od dłuższego czasu. A poza tym, choć to drogi sport, gdybym chciała zakupić sprzęt, ale jak się jedzie na obóz czy taki kurs ze szkółki to nie jest tak tragicznie. Nie martwisz się o sprzet - bo Ci zapewniają, nocleg i wyżywienie też w cenie. A jak będzie to się dopiero przekonam!
|
| Dario1813 |
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 76 Nr użytkownika: 160 Dołączył: 2-June 08 |
Fajny sport, ale w Polsce nie przejdzie. Wciąż mało jest osób takich jak Ty, tak zafascynowanych tym sportem.
|
| karolinka90 |
|
|
Dario, nie jest tak źle. Kitesurfing jest obecnie naprawdę popularny. O czym może świadczyć fakt, że w szkółkach jest już full stan na ten sezon:(
|
| Dario1813 |
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 76 Nr użytkownika: 160 Dołączył: 2-June 08 |
Dobrze chociaż że są tacy ludzie, którzy to organizują. Pomagają w poznaniu ciekawych sposobów na spędzenie czasu.
|
| karolinka90 |
|
||
|
Masz rację, ja dzięki tym ludziom mogę spełnić swoje marzenie i ciekawie spędzić wakacje. Ja zapisałam się do takiej szkółki z Wrocławia, naprawdę sympatyczni (choć na razie to kontakt telefoniczno-mailowy), mam nadzieję, że na miejscu się nie rozczaruję;) I w sumie to cena nie jest jakaś odstraszająca. Ogromnie się cieszę, mam nadzieję, że spotkam ciekawych ludzi! Myslałam, że tu spotkam kogoś, kto również wybiera się na kurs czy obóz. Szkoda. |
||
| duży nos |
|
||
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 3 Nr użytkownika: 1011 Dołączył: 27-September 11 |
I tu sie nie zgodzę |
||
| bakteria |
|
|
Member ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 10 Nr użytkownika: 1051 Dołączył: 9-November 11 |
Do tego Niemcy mają to do siebie, że jak nie ma wody, to i tak sie kiitesurfing da uprawiać. A jak? A na łączce, w parku, a zamiast deski surfingowej mają zwykłe deskorolki, tylko większe. Choc nie jestem pewna, czy kitesurfing bez wody to nie oddzielny sport. Wygląda podobnie.
-------------------- |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
popOrange skin © 2005 Orange Pop Design, Skin by Chris Y