left popOrange logo_right

Reply to this topicStart new topicStart Poll

left > Kobiecość seperate right
Wing
Quote Post

Advanced Member

Grupa: Members
Nr użytkownika: 223

Sytuacja: Gorzów Wlkp. -> Askana(centrum handlowe)-> sklep: CCC (z butami)
Po długim krążeniu z mamą po rynku znajduję się w sklepie CCC i wypatrzyłam buty..są podobne bo jedyne czym się różnił to kolorami..wiadomo..dwie inne pary : p jedno czarne ale błyszczące stwierdzam, że wyglądają jak by pies je wylizał ale drugie..piękne szare cud,miód buty! też trochę połyskujące ale śliczne..:3 na lekkim obcasiku..na którym potrafiłabym iść xD ładny srebrno błyszczący...przymierzam i nagle wielkie zdziwko...normalnie nie ja! te paseczki na tych butach..ten korek..ten ostrzejszy nieco czubek butów...ja? ja w takich butach?! ja która w glanach łaziła podczas zimy! ja która trzymam glany w błocie po Woodstocku..i padają ode mnie słowa:
"Wyglądam jak...lafirynda!" X__x
Mama szok..jakaś pani z obsługi też nie czai xD i oczywiście niewielka sprzeczka..nieco na poważnie nieco na żarty...i oczywiście wykład na temat kobiecości:
"powinnaś być elegancka..schludna..ładnie się prezentować jak na kobietę przystało! a ty tylko w glanach, rozwalasz nimi podłogi!"
i później porównywanie mnie pól żartem pól poważnie do: siostry ,która lubi się ubierać w stylu lat 70-tych XX wieku (ale wiadomo..ona też nie jest jakoś wybitnie..no wiecie..trudno przejścćz dnia na dzień z punkowości i adidasków na lata 70-te) i tekst "tylko z Kary mogę wykrzesać chociaż trochę kobiecości!"
do kuzynki: "Udało się ciotce wychodować takie córy, które w obcasach i w sukienkach chodza a ty tylko portki! " one sa trochę takie..plastikowew kobiety z wyglądu ale rozum mają : p

Ludzie... czym dla was jest kobiecość? zgadzacie się z moją mamą? Kobieta ma być elegancka,nosić obcasy i w ogóle? bo ja tego zrozumieć nie moge : p chociaż czujęsię kobieta..tylko ze nieco chłopską..a przynajmniej dzisiaj ; P
PMEmail PosterUsers WebsiteAOL
Lori
Quote Post

Advanced Member

Grupa: Przyjaciel
Nr użytkownika: 162

Hm.............
Ja chodzę w trampkach ^^
Ale jak jest jakaś okazja to zakładam buty na obcasie i jakąś sukienkę happy.gif
Moim zdaniem jeśli czujesz się dobrze w swoim ciele to dlaczego nagle miałabyś zmieniać swój styl i w ogóle bo inni Ci mówią, że nie jesteś kobieca.
No masz 16? lat .
Jeszcze nie musimy wyglądać jak dorosłe kobiety przecież xD
To jest czas kiedy możemy szaleć z ciuchami bo jako 38 latka na pewno nie będę ubierała się tak jak kiedyś ^^
PMEmail PosterAOL
Wing
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 223

mama powiedziała jeszcze później że jak na szczęscie jak będe miała 20 lat to wydorośleje i założe coś kobiecego, a ja nie jestem pewna czy tak będzie xD ale w końcu pewnie wyrosne biggrin.gif
PMEmail PosterUsers WebsiteAOL
Cinderella
Quote Post

Member
**

Nr użytkownika: 339

Stary temat troche ale odświeżę. Hm, ja kobiecości nie postrzegam tak, że jak dziewczyna chodzi w glanach to staje się babochłopem. Sama mam glany, ale niestety nie chodzę w nich za często, tylko okazyjnie bo mam ee dość wraźliwą skórę i takie glany to morderstwo dla moich stóp;) Całe zakrwawione. Cóż;)

I prawdziwa kobieta kobieco wygląda w męskiej koszuli, bez spodni, butów, rozczochrana;) Tu nie chodzi o sposób ubierania się, a o zachowanie, pogląd;) Jak dziewczynie obojętne czy otoczenie wie że jest dziewczyną w ogóle to jej sprawa, ja bym tak w sumie nie mogła, ale wydziuniowana chodzić- tak samo;) No i natura! 100035436546546 kg tapety na twarzy, mini sięgająca połowy tyłka, stanik który jest tylko żeby był, przezroczysta bluzka, szpilki, kozaczki, kabaretki, tipsy na pół metra- to nie jest kobiece, to odrażające:>

--------------------
'Spotkali się któryś tam raz
Śpiąca K r ó l e w n a ze Ślepym Królem
Chcę dać Ci to co mogę dać
C z u l e
Czulej
N a j c z u l e j'
PMEmail Poster
Ulath
Quote Post

Member
**

Nr użytkownika: 372

W dzisiejszych czasach "kobiecość jak i męskość" zanika. Głównym powodem jest system, który zatracał granicę, każąc kobietom wsiadać do ciągników. Później się to pogłębiło poprzez szkoły koedukacyjne, które sprawiają, że faceci zachowują się jak baby biggrin.gif Szkoły powinny być podzielone. Dla chłopców inne i dla kobiet inne, z różnymi programami nauczania. System pracy też powinien się zmienić.
Co do samej kobiecości to jest to coś więcej niż tylko sposób ubierania się.
PMEmail Poster
gradient
Quote Post

Member
**

Nr użytkownika: 437

z biegiem lat wszystko sie przemieszało. kobiety chodzą w spodniach i żakietach, nierzadko zawiązując pod szyją krawaty, a chłopcy/panowie noszą różowe ciuszki: koszulki, koszule itd. przede wszystkim kobieca musisz być sama Ty. wygląd ma znaczenie, ale nie dominujące. teraz jeśli masz ochotę to chodź w dżinsach i glanach. za kilka lat, jak już będziesz żoną i matką i znajdziesz pracę, która będzie wymagała od Ciebie 'odpowiedniego' stroju, to zaczniesz nosić i obcasy i spódnice:) pamiętaj, że kobieca możesz być chodząc w wyciągniętym swetrze, poszarpanych dżinsach i glanach:)

--------------------
PMEmail Poster
Frezja
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 700

teraz o kobiecosci nie stanowi ubior a styl i zachowanie. Tak uważam. Prawdą jest, że ubiór ma duży wpływ. Powiem Wam że nie miałam nigdy tendencji do eleganckiego ubioru i teraz założenie sukienki to dla mnie połączenie jakiejś ważnej uroczystosci- w innym wypadku czuje sie nieswojo. Ale jak ju mam okazję się ubrać kobieco to sprawia mi to weilką frajdę, jednak długo dochodziłam do takiego czasu i ja i moja siostra. Moja mama wreszcie się tego doczekała smile.gif
PMEmail Poster
0 użytkownik(ów) czyta ten temat (0 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.1673 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

popOrange skin © 2005 Orange Pop Design, Skin by Chris Y