left popOrange logo_right

Reply to this topicStart new topicStart Poll

left > Książki, ... seperate right
MadziuSia14
Quote Post

Member
**

Grupa: Members
Nr użytkownika: 565

Hej. Polećcie mi książki jakieś fajnej autorki. Najlepiej całą serie. Przeczytałam już wszystkie Małgorzaty Musierowicz, obecnie czytam ksiązki Ewy
Nowak i książki z serii "Nie dla mamy, nie dla taty, lecz dla każdej małolaty"...jakieś tego typu, młodzieżowe..
Możecie też podać pare psychologicznych..
Dzięki z góry:) biggrin.gif [FONT=Times][COLOR=blue][SIZE=7]
PMEmail Poster
degrengolada
Quote Post

Newbie
*

Nr użytkownika: 804

to ja Ci polecę serię napisaną przez Bree Despain. Co prawda po polsku dopiero jest wydana jedna książka - Dziedzictwo Mroku, ale możesz poczytać po angielsku, albo tak jak ja czekać niecierpliwie na wydanie kolejnych książek z tej serii smile.gif
PMEmail Poster
wydra
Quote Post

Newbie
*

Nr użytkownika: 819

Ja polecam nową książkę Lauren Oliver "7 razy dziś". Książka pojawi się 23 lutego w Polsce. Znam tę książkę bo już czytałam w oryginale. Ale i tak kupię sobie polską wersję blum.gif Książka opowiada o losach nastolatki Sam Kingston, która jest bardzo ładna, ma przystojnego chłopka. Ogólnie jest strasznie popularna. Nigdy jednak nie zważa na ludzi wokoło. Dopiero pewien poranek zmienił jej życie. Po imprezie zaczyna przeżywać na nowo dzień ubiegły smile.gif Oj dziewczyna naprawdę się zmieni.
PMEmail Poster
kwadrat
Quote Post

Newbie
*

Nr użytkownika: 832

Jeżeli chodzi o książki młodzieżowe, to gorąco polecam (sama czytałam) książkę Wendelin Van Draanen "Dziewczyna i chłopak wszystko na opak". Książka jest świetna.Głównymi bohaterami są Juli i Bryce, którzy zdawałoby się mają na siebie rodzaj specyficznego uczuclenia. Juli lgnie do Bryce'a odkąd go zobaczyła, a Bryce panicznie się jej boi i przed nią ucieka, aby wreszcie pod koniec ósmej klasy zatęsknić za swoją Juli z sąsiedztwa;-)
PMEmail Poster
0 użytkownik(ów) czyta ten temat (0 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0461 ]   [ 14 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

popOrange skin © 2005 Orange Pop Design, Skin by Chris Y