![]() |
| Forum Młodzieżowe :: Forum Dyskusyjne |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() ![]() ![]() |
| kuba9449 |
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 1 Nr użytkownika: 225 Dołączył: 2-July 08 |
Na wstepie napisze ze nie chodzi tylko o 'trawke'. Zacznijmy od narkotykow miekkich.
Praktycznie nie szkodliwe fizycznie, nie uzalezniaja fizycznie a lsd albo grzyby nawet i psychicznie nie bardzo. Marihuana ma nawet pozytywne dzialanie, thc nie jest szkodliwe dla organizmu, jesli jest odpowiednio uzywana to i mozg po niej nie sfiksuje. Alkohol, nikotyna, kofeina - tez narkotyki a legalne. Co wiecej sa szkoldiwe fizycznie i uzalezniaja fizycznie (psychicznie mozna uzaleznic sie od WSZYSTKIEGO). Psychiczne uzaleznienie najprosciej ukazac tak ze jest to chec czegos. Datura tez jest legalna a przynosi WIELE szkod. Ciezko ja dawkowac, bardz, bardzo latwo przedawkowac, ale legalna jest. W konstytucji zapisane jest ze czlowiek ma prawo robic ze soba co tylko chce, ale jednak nie. Jest wolnosc do obrzedow religijnych, ale jednak nie... Narkotyki twarde sa 'zle' mozna tak to ujac. Opiaty uzalezniaja fizycznie, a uzaleznienie psychiczne w przypadku twardych narkotykow jest o wiele silniejsze. Sa szkodliwe dla organizmu. ALE, przeciez czlowiek moze robic ze soba co tylko chce wiec dlaczego nie moze brac twardych narkotykow? Jak ktos chce sie zabic to jego brocha i nikt nie powinien tego ograniczac, jestem zdania ze powinno sie pouczac. Nozem tez mozna zabic, ale kazdy ma go w domu! Nie widze ZADNEGO sensownego argumentu przeciw legalizacji. To krotke wypracowanie jest eypracowaniem edukacyjnym ;) |
| Lori |
|
![]()
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel Postów: 589 Nr użytkownika: 162 Dołączył: 4-June 08 |
Yyy, no ale chyba jeśli ktoś chce brać narkotyki to nie powinien mieć z tym żadnego problemu.
Wystarczy iść w odpowiednie miejsce i podpytać odpowiednich ludzi, więc o co chodzi? Po co legalizacja? Nawet teraz są one stosunkowo łatwo dostępne. -.-" |
| free90 |
|
![]()
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Postów: 583 Nr użytkownika: 193 Dołączył: 17-June 08 |
Legalne czy nie, jak ktoś ma wziąć to weźmie.
-------------------- Sto tysięcy dziewczyn chciało by być Paris Hilton
Sto tysięcy facetów chciało by być jej bielizną. Dla wielu takie marzenia to w życiu wszystko |
| Dario1813 |
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 76 Nr użytkownika: 160 Dołączył: 2-June 08 |
Niestety tak, kazdy kto chce to otrzyma. To beznadziejne. I kazdy narkotyk uzależnia, to uzależnionemu wydaje sie ze tak nie jest. W mózgu rodzi sie psychiczne oszukanie samego siebie: ,,Nie jestem uzależniony, panuje nad tym", gówno prawda. Mam tylko nadzieje, że do legalizacji tego świństwa nie dojdzie. Nie porównuj alkoholu, nikoty i kofeiny do narkotyków... Zauważ że one (prócz alkoholu w duzej ilości) nie pobudzają agresji... Nadużywanie narkotyków może doprowadziś do krzywdy nie winnej osoby. Np. co zrobi 3 najaranych idiotów ze zwykłym przechodniem na którego sie natkneli... A co z wywołaniem przez narkotyki tzw. ,,filmu". Człowiek po nich nie panuje nad sobą.
|
| Tango1 |
|
![]()
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 114 Nr użytkownika: 258 Dołączył: 22-July 08 |
Ja jestem za legalizacja to kupe kasy dla państwa to byłby interes bardziej dochodowy niż alkohol i tytoń razem wzięty
-------------------- |
| Banialuki |
|
||
![]()
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 327 Nr użytkownika: 147 Dołączył: 29-May 08 |
Dz.U. 2003, Nr. 24, poz.198. art. 48. tejże ustawy,: §1 Kto, wbrew przepisom ustawy, posiada środki odurzające lub substancje psychotropowe, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. §2 W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. §3Jeżeli przedmiotem czynu zabronionego, jest znaczna ilość środków odurzających lub substancji psychotropowych, sprawca podlega grzywnie i karze pozbawienia wolności do lat 5. Narkotyki są łatwo dostępne.... ale im diler więcej i dłużej sprzedaje tym łatwiej może wpaść w łapy policji bo prędzej czy później jakiś przestraszony smark złapany o północy na parku zwygada od kogo kupił to co znajdą w jego kieszeniach. A w Polsce nigdy nie zostaną zalegalizowane narkotyki. Jesteśmy krajem konserwtywnym i mało tolerancyjnym a przepisy dotyczące papierosów i alkoholu ciągle są zaostrzane wieć co tu wogóle mażyć o narkotykach nie ważnie czy są mniej czy bardziej szkodliwe to są narkotyki i koniec ....sprawa przesądzona |
||
| pimpek |
|
|
Member ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 11 Nr użytkownika: 500 Dołączył: 2-April 09 |
ja jestem za, przynajmniej była by kasa z podatków a kto ma brac to i tak bedzie brac
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |
popOrange skin © 2005 Orange Pop Design, Skin by Chris Y