![]() |
| Forum Młodzieżowe :: Forum Dyskusyjne |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() ![]() ![]() |
| Hunter |
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 1 Nr użytkownika: 865 Dołączył: 14-May 11 |
Przez pare lat byłam na sterydach przez astmę. później pojechałam z bogatą ciotką na wakację, a jak wróciłam byłam "kulinką" chociaz zawsze byłam taka chudziutka i drobniutka. Moja babci ciągle mnie dotucza. Uwielbiam lody i czekoladę. Chodzę dwa razy w tygodniu na basen i jogę, ale to mi nic nie daje. Mam strasznie grube nogi, a w wakacje na plaży siedze w jeansach i bluzie, wsydzę sie swojego ciała, ob mam tyłek jak szafa trzydrzwiowa. Potrzębuję jakieś dobrej diety.
|
| mirandaa |
|
![]()
Member ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 24 Nr użytkownika: 871 Dołączył: 27-May 11 |
skieruj się do jakiegoś dobrego dietetyka, który odpowiednio do Twojego wieku, stanu zdrowia dobierze dietę.
|
| Chochlik |
|
|
Member ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 12 Nr użytkownika: 593 Dołączył: 17-June 09 |
jak będziesz chciała namiary znam bardzo dobrego dietetyka
|
| agapis87 |
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 1 Nr użytkownika: 1125 Dołączył: 31-January 12 |
Hmmm, też mam astmę, ale z tego co wiem to sterydy wziewne działają tylko miejscowo, więc jeśli takie stosowałaś - to nie to.
Powinnaś ograniczać te lody i czekoladę - wiem, że to trudne - może spróbuj jeść sorbety, ewentualnie lody jogurtowe a czekoladę wybieraj gorzką lub light. Dużo się ruszaj!!! Nie rezygnuj z ćwiczeń. No i zastanów się czy to nie sprawa dziedziczenia, może to jakaś choroba genetyczna przeszkadza Ci w zgubieniu kilogramów - np. niedoczynność tarczycy. Powodzenia w zmaganiach |
| foremka |
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 74 Nr użytkownika: 1127 Dołączył: 3-February 12 |
Hunter,chociaż uwielbiasz i lody i czekoladę,niestety musisz jednak z tej przyjemności zrezygnować.W zamian jedz więcej warzyw,owoców,unikaj jedzenia zup,makaronów, sosów,jedz natomiast białe mięso,ryby,ciemne pieczywo.Pij także dużo wody mineralnej,w tym okresie o temperaturze raczej pokojowej.Uprawiaj jeszcze jakiś sport,przy którym spalisz kalorie.Będzie dobrze,głowa do góry.Pozdrawiam.Pa
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |
popOrange skin © 2005 Orange Pop Design, Skin by Chris Y