left popOrange logo_right

Reply to this topicStart new topicStart Poll

left > Pamiętnik Jako Hobby, Pamiętnik jako hobby seperate right
oluchna93
Quote Post

Member
**

Grupa: Members
Nr użytkownika: 323

Witam smile.gif
Dziś jest 1 grudnia i to właśnie dziś miałam zamiar napisać swój pamiętnik w formie dziennika.
Co myślicie o takim czymś? Ja kiedyś prowadziłam na różnych portalach w sieci swoje blogi lecz pamiętnik to coś innego. To coś co jest tylko twoje. Nikt nie ma prawa do tego zaglądać, to twoje myśli, zwierzenia, wyżalenia etc. Często jest tak, że nie możemy komuś wygarnąć tego co tak naprawdę o nim sądzimy, ja np. jestem szczerą osobą ale np. nauczycielowi nie powiem, że nie ma racji , bo wiadomo jest to nagrabienie;D a więc nizsza ocena. Mówię tutaj o bardziej poważnych sytuacjach,bo wiadomo, że o swoje prawa należy walczyć smile.gif . Bywa też tak, że nie mamy komu się wyzalić i co wtedy? Myślę, że jednym z b.dobrych rozwiązań jest właśnie mały , gruby zeszyt i wiele bazgrołów. Taki zeszyt gdzie napiszemy co czujemy może to też być forma listu , a potem np za pare dni go przeczytać. Wtedy unikniemy jakiś nieporozumień, bo jak wiadomo można coś budawać wiele lat , a zniszczyć w ciągu 5min. Chodzi oto, że w gniewie kiedy współdziałają z nami emocje czasem nie jesteśmy w stanie nad sobą panować, a można potem tego bardzo ale to bardzo załować. Dlatego przy napisaniu takiego listu poczujemy się lepiej no i za kilka dni sami będziemy się walić w głowe , bo nigdy byśmy nie powiedzieli takich słów do kogoś po tych kilku dniach (wiem chaotycznie)no ale wiadomo o co chodzi. Poza tym pamiętnik nie tylko po to się przyda, można powspominać miłe chwile i w ogóle.
Co sądzicie o takim czymś, może to kolejny sposób na nude;D

--------------------
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Pogódź się z życiem, takim jakie ono jest. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Quote Post

Advanced Member

Grupa: Moderator
Nr użytkownika: 193

Prowadzę bloga już prawie 3 lata i to w zupełności wystarcza mi, żeby wywalać z siebie emocje. Prowadząc dziennik "namacalny" bałbym się, że wpadnie kiedyś w niepowołane ręce i przysporzy mi zbyt wielu nieprzyjemności.

--------------------
Sto tysięcy dziewczyn chciało by być Paris Hilton
Sto tysięcy facetów chciało by być jej bielizną.
Dla wielu takie marzenia to w życiu wszystko
PMEmail PosterUsers WebsiteAOLYahoo
Lori
Quote Post

Advanced Member

Grupa: Przyjaciel
Nr użytkownika: 162

Ja pisze ręcznie.
Już..łohoho ^^
Od 2002 roku smile.gif
Internetowy pamiętnik jak dla mnie nie ma sensu.
No bo zawsze mogę zapomnieć gdzieś za 15 lat hasła czy coś.
I w ogóle jak będę studiować czy wybiorę się w podróż dookoła świata to wtedy nie będę miała dostępu do kompa a kartka papieru zawsze pod ręką smile.gif
PMEmail PosterAOL
free90
Quote Post

Advanced Member

Grupa: Moderator
Nr użytkownika: 193

ja bardziej niż o kartkę papieru dbam o klawiaturę pod ręką ^^

--------------------
Sto tysięcy dziewczyn chciało by być Paris Hilton
Sto tysięcy facetów chciało by być jej bielizną.
Dla wielu takie marzenia to w życiu wszystko
PMEmail PosterUsers WebsiteAOLYahoo
oluchna93
Quote Post

Member
**

Przyznam się , że kiedyś pisałam taki "ręczny" pamiętnik ale niezbyt mi się podobał, bo mialam z 12lat i były same jakieś niepotrzebne dziwne rzeczy poza tym nie pisałam zbyt dużo teraz troszkę "dorosłam" i chciałabym powrócić do pisania.

--------------------
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Pogódź się z życiem, takim jakie ono jest. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 223

panie Free...przecież na blogu to wszyscy wszystko czytają..: p czyli to co chciałbyś zapisać w pamiętniku...ale wiem, ze to jednak nie wszystko co chciałbyś napisać.
Ale zgadzam się, ze pamiętnik może wpaść w niepowołane ręce..
Moja siostra kiedyś mój pamiętnik przeczytała i wiem, ze pisałam w tedy gdy byłam na nią zła i coś nagadałam na nią..i co? ożesz kur**...tragedia..dobrze że teraz ponownie zaczęłyśmy się dogadywać!
A wiecie skąd wiem? bo przeczytałam jej pamiętnik >D szkoda że dopiero rok temu..a ja swój pisałam będąc w podstawówce...pod koniec..albo w 1 gim...

Ale są też dobre strony..można się pośmiać za kilka lat z tego jak się pisało..hah..zabawne to jest >D

Ale dla mnie pisanie pamiętnika to tez skrywanie swoich uczuć..
no tak.. są w nim opisane zdarzenia, które możemy zapomnieć ale zauważyłam tez, że więcej tam się raczej pisze o uczuciach..więc to taka skarbnica uczuć. Ale i tez mi się wydaje, ze piszę się pamiętniki gdyż nikomu się nie ufa prócz sobie,ale po prostu...jest taki strach przed tym by coś powiedzieć.
Ja znowu coś zaczełam pisac...

trochę mnie to smuci..
PMEmail PosterUsers WebsiteAOL
oluchna93
Quote Post

Member
**

Zazwyczaj jest tak, że staram się wyżalić bliskiej mi osobie i wcale by mnie nie smucił fakt jakbym tego nie zrobiła tylko napisała. Często jest tak, że ta bliska osoba nie jest do końca szczera ukrywa prawdę przed tym by nas pocieszyć mówiąc , ze jest wszystko ok, a tak naprawdę sądzi co innego, a pamiętnik to pamiętnik;D Napiszesz co myślisz i jest ok, może być też tak, że jesteśmy wobec siebie zbyt krytyczni i wtedy taki pamiętnik by mnie smucił. Odwrotnie jest kiedy człowiek wierzy w siebie i pisanie takiego pamiętnika sprawia mu przyjemność wyzali się powspomina no, a za pare lat będzie się z niektórych rzeczy śmiał smile.gif

--------------------
Quote Post

Advanced Member

Ja tam nikomu nie ufam tylko sobie ^^
A ja mam taki fajny pamiętnik na klucz ^^
PMEmail PosterAOL
oluchna93
Quote Post

Member
**

O nieee ;D
To masz wypas pamiętnik tylko, że zapewne można go otworzyć jedną ręką i to bez kluczyka xD tongue.gif

--------------------
Quote Post

Advanced Member

Nie, no na serio jest taki z kluczykiem.
Specjalnie taki chciałam, szukałam Go po całym mieście aż w końcu upatrzyłam w Galerii.
Był strasznie drogi no ale nie mogę pozwolić żeby ktokolwiek Go czytał smile.gif
A tak w ogóle to nazwałam Go Edward ^^
PMEmail PosterAOL
hania
Quote Post

Newbie
*

Nr użytkownika: 651

Pisanie pamiętnika, bloga to bardzo fajny pomysł. Ja swojego bloga piszę na http://e-blogi.pl/ Jest to bardzo fajna stronka i nie przeszkadza mi to, że ktoś to czyta, w końcu po to też to piszę. Poza tym miło jest powspominać sobie, co się kiedyś tam pisało, często w złości.
PMEmail Poster
karolinaa
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 692

. Taak pisanie pamiętnika na blogach jest bardzo fajne , tylko kiedyś zapomniałam hasła aa się dużo natrudziłam nad tym pisaniem .
PMEmail Poster
0 użytkownik(ów) czyta ten temat (0 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0471 ]   [ 14 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

popOrange skin © 2005 Orange Pop Design, Skin by Chris Y