left popOrange logo_right

Reply to this topicStart new topicStart Poll

left > Problem Z Wyglądem seperate right
aknews
Quote Post

Newbie
*

Grupa: Members
Nr użytkownika: 1049

Cześć! Mam 15 lat i jestem dziewczyną. Moim problemem jest wygląd. Nie to, że bym miała jakieś kompleksy, a wręcz przeciwnie - akceptuję się w 99%. Jednak bez przerwy ktoś zwraca uwagę na to, że jestem niska, szczupła, no i mam niewielki biust (ale to już pomijają). Nie naśmiewają się, tylko np. rodzina porównuje mnie z moją 13-letnią siostrą, która dogoniła mnie ze wzrostem, a nr buta już ma większy sad.gif Ja mam 158 cm wzrostu, ważę 41 kg, nr buta 36. Chodzi o to, że ja zawsze byłam niejadkiem (moja siostra także) i kiedy intensywnie rosłam (myślę, że było to w ostatnich latach) to właśnie nieduzo jadłam i nie zwracałam na to uwagi. Ale teraz wiem, że przez to jestem taka mała. Oczywiście teraz jem bardzo często, a wręcz się objadam, ale mam bardzo dobrą przemianę materii i nie tyję, a jeśli już to bardzo powoli. Czy jest jakaś rada na to nie tycie? I czy urosnę jeszcze wzwyż? Słyszałam, że miesiączka ma na to wpływ, więc podaję, że miesiączkuję od 3 lat. Będę bardzo wdzięczna za Wasze rady smile.gif
PMEmail Poster
jagna
Quote Post

Newbie
*

Grupa: Members
Nr użytkownika: 1067

witaj aknews;)
wielki plus dla Ciebie,ze akceptujesz sama siebie,to przeciez podstawa. jestes aktualnie w takim wieku,gdzie rowiesnicy lubia krytykowac i 'cisnac',ale pamietaj,ze to tylko glupie gadki zakompleksionych nastolatkow.popatrz na to z drugiej strony moze zazdroszcza?sama piszesz,ze masz wiele atutow kobiecych;d poza tym,masz dopiero 15lat podejrzewam,ze jeszcze troszeczke 'pojdziesz w gore'a co do rodzicow.hmmm w sumie to normalne,ze porownywani jestesmy do rodzenstwa,moze zaskocz ich i po prostu zawsze przytakuj "tak tak,macie racje" "doskonale sie z Wami zgadzam" i traktuj to z usmiechem. jeszcze jedna sprawa,mozesz przeciez czasami ubrac obcasy,niekoniecznie takie 10 centymetrowe,wszystko po kolei,zacznij od mniejszych,bedziesz wyzsza wsrod znajomych,a przede wszystkim poczujesz sie super.czasem warto wierzyc w magie butow;d powodzenia i 3maj sie smile.gif
PMEmail Poster
0 użytkownik(ów) czyta ten temat (0 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.3574 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

popOrange skin © 2005 Orange Pop Design, Skin by Chris Y