![]() |
| Forum Młodzieżowe :: Forum Dyskusyjne |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
| (2) [1] 2 ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) | ![]() ![]() ![]() |
| Banialuki |
|
![]()
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 327 Nr użytkownika: 147 Dołączył: 29-May 08 |
Mam ambitny plan na te wakacje a mianowicie chcę się podszkolić w gotowaniu , bo narazie znam tylko kilka prostych jednogarnkowych dań a to za mało ,żeby zrobić wrażenie na dziewczynie albo chociaż zjeść coś porządniejszego.
Jeżeli znacie jakieś proste przepisy lub porady dla tak początkującego kucharza jak ja piszcie !! |
| Ashande |
|
![]()
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 231 Nr użytkownika: 93 Dołączył: 9-April 08 |
Zależy jakiego typu dania ;] Kotlety chyba umiesz robić? ;p
|
| Banialuki |
|
![]()
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 327 Nr użytkownika: 147 Dołączył: 29-May 08 |
A co,jak sprecyzuje jaki typ i z jakiej kuchni to mi lepiej pomożesz ?
|
| Lori |
|
![]()
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Przyjaciel Postów: 589 Nr użytkownika: 162 Dołączył: 4-June 08 |
Szklanka mleka, szklanka mąki pszennej, 2 jajka, łyżka cukru.
mieszasz wszystko mikserem. wlewasz na patelnie. i masz wielgaśnego naleśnika. x) Mniam mniam. do tego dżem truskawkowy i najesz się na cały dzień |
| juuuuuuuuuuuu |
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 216 Nr użytkownika: 146 Dołączył: 28-May 08 |
zupa w proszku i zalać goracą wodą
-------------------- Człowiek jest po to, aby kochać. Jeżeli nie kocha - to nie żyje..
|
| Gabrielle |
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 41 Nr użytkownika: 355 Dołączył: 20-December 08 |
ale macie oryginalne pomysly ;-) ja robie calkiem dobry sos do spaghetti, od podstaw. ale to w sumie tez malo oryginalne.... calkiem dobre sa baklazany zapiekane z sosem pomidorowym i wcale nie sa trudne do zrobienia.
|
| Jola_434 |
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 6 Nr użytkownika: 761 Dołączył: 19-October 10 |
ja wprost uwielbiam włoskie jedzenie. Niedawno znalazłam stronkę z fajnym przepisem http://www.gotujmy.pl/-sos-bolonski-smak-z...pisy,37254.html
albo http://smaker.pl/przepisy/wszystkie/przepi...-bolonski,38769. Nawet nieźle smakuje. Ale to jednak nie to samo jak we Włoszech, bo jak byłam w tym roku z rodzicami w Neapolu, to tam to dopiero było wypas żarcie! Jechaliśmy samochodem i wynajęliśmy sobie apartamencik w samym centrum Neapolu. Fajne tam są klimaty. A jak ktoś by szukał czegoś fajnego do przenocowania, to może przejrzeć stronkę http://www.casamundo.pl/w%C5%82ochy/kampania/neapol.htm albo całkiem przyzwoite i najważniejsze informacje o Neapolu na http://www.adorohotels.com/Wlochy-Kampania-Neapol.html Przy okazji jeździliśmy wybrzeżem amalfitańskim, cały czas czuję te wspaniałe zapachy i mam smaczek |
| timon |
|
|
Member ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 16 Nr użytkownika: 836 Dołączył: 7-March 11 |
Kupujesz zupkę knora Kurczę pieczone. Zawartość opakowania wysypujesz na talerz głęboki. Gotujesz wodę. Gdy woda już się zagotowała zalewasz substancję na talerzu i w ten cudowny sposób masz pyszną najlepszą zupkę którą przyrządza się w niecałe 5 minut w zależności jak długo trzeba czekać na zagotowanie się wody:)
|
| Frezja |
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 46 Nr użytkownika: 700 Dołączył: 18-May 10 |
widząc temat miałam nadzieję na coś szybkiego ale zdrowego słowem własnej roboty..
|
| malusia |
|
![]()
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 88 Nr użytkownika: 329 Dołączył: 25-November 08 |
Dla mnie ostatnio prostymi daniami są dania z makaronem
ostatnio eksperymentuję z makaronami Lubella Inspiracje http://www.lubella.pl/pl/Produkty/Makarony/Inspiracje/ muszle i canelloni ostatnio biją furrorę a dla mnie najważniejsze że makaron jest super, bo zawsze danie się udaje, nie potrzebuję nic z italy -------------------- kontaktuję się kolorowo :D
najlepszy wybór |
| dorota123 |
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 159 Nr użytkownika: 412 Dołączył: 4-February 09 |
ooo... uwielbiam je
-------------------- www.imago-studio.pl
|
| Chochlik |
|
|
Member ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 12 Nr użytkownika: 593 Dołączył: 17-June 09 |
przewertowałam, mają tam trochę makaronowych przepisów ( tak nawiasem całkiem niezłe
|
| malusia |
|
![]()
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 88 Nr użytkownika: 329 Dołączył: 25-November 08 |
Dla mnie makarony z lubelli to jeden z lepszych polskich produktów. nie trzeba mieć produktu włoskiego aby danie włoskie wyszło rewelacyjnie. u mnie wychodzi ale właśnie tylko z inspiracjami Lubelli.
-------------------- kontaktuję się kolorowo :D
najlepszy wybór |
| supła |
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 9 Nr użytkownika: 757 Dołączył: 3-October 10 |
a bo my Polacy mamy taką dziwną tendencję do bycia bardziej francuskimi niż francuzi, bardziej włoskimi niż włosi itd. Pewnie że Lubella jest dobra! W czym ma być niby gorsza od włoskich? wysokiej jakości składniki = wysokiej jakości makaron, proste. Próbowano mi wciskać kit że sushi to tylko z tym "specjalnym" japońskim imbirem (10zł za słoiczek). Kupiłam imbir za 2zł, ocet jabłkowo-winny za 3zł i zamarynowałam 3 słoiki - a smak identyczny
|
| gosia7 |
|
|
Newbie ![]() Grupa: Members Postów: 5 Nr użytkownika: 992 Dołączył: 8-September 11 |
polecam stronkę "kwestia smaku" super proste, świeże, nowoczesne dania
-------------------- |
(2) [1] 2 |
![]() ![]() ![]() |
popOrange skin © 2005 Orange Pop Design, Skin by Chris Y