left popOrange logo_right

(2) [1] 2  ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

left > Proste Dania seperate right
Banialuki
Quote Post

Advanced Member

Grupa: Members
Nr użytkownika: 147

Mam ambitny plan na te wakacje a mianowicie chcę się podszkolić w gotowaniu , bo narazie znam tylko kilka prostych jednogarnkowych dań a to za mało ,żeby zrobić wrażenie na dziewczynie albo chociaż zjeść coś porządniejszego.

Jeżeli znacie jakieś proste przepisy lub porady dla tak początkującego kucharza jak ja piszcie !! smile.gif
PMEmail PosterUsers WebsiteAOL
Ashande
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 93

Zależy jakiego typu dania ;] Kotlety chyba umiesz robić? ;p
PMEmail Poster
Banialuki
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 147

A co,jak sprecyzuje jaki typ i z jakiej kuchni to mi lepiej pomożesz ? biggrin.gif Tak kotlety umiem . Takie rzeczy jak duszone mięso w jakimśtam sosie czy kotlety albo steki nie są bardzo wymagające ale jeżeli znasz jakieś dobre dodatki albo porady będę bardzo wdzięczny. A typy dań są mi obojętne oby były na polskie realia i niezbyt drogie składniki .Bo nie mam ochoty wydawać 100zł na przyprawy do dania które moge spartolić.
PMEmail PosterUsers WebsiteAOL
Lori
Quote Post

Advanced Member

Grupa: Przyjaciel
Nr użytkownika: 162

Szklanka mleka, szklanka mąki pszennej, 2 jajka, łyżka cukru.
mieszasz wszystko mikserem.
wlewasz na patelnie.
i masz wielgaśnego naleśnika.
x)
Mniam mniam.
do tego dżem truskawkowy i najesz się na cały dzień smile.gif
PMEmail PosterAOL
juuuuuuuuuuuu
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 146

zupa w proszku i zalać goracą wodą biggrin.gif

--------------------
Człowiek jest po to, aby kochać. Jeżeli nie kocha - to nie żyje..
PMEmail PosterAOL
Gabrielle
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 355

ale macie oryginalne pomysly ;-) ja robie calkiem dobry sos do spaghetti, od podstaw. ale to w sumie tez malo oryginalne.... calkiem dobre sa baklazany zapiekane z sosem pomidorowym i wcale nie sa trudne do zrobienia.
PMEmail Poster
Jola_434
Quote Post

Newbie
*

Nr użytkownika: 761

ja wprost uwielbiam włoskie jedzenie. Niedawno znalazłam stronkę z fajnym przepisem http://www.gotujmy.pl/-sos-bolonski-smak-z...pisy,37254.html
albo http://smaker.pl/przepisy/wszystkie/przepi...-bolonski,38769. Nawet nieźle smakuje. Ale to jednak nie to samo jak we Włoszech, bo jak byłam w tym roku z rodzicami w Neapolu, to tam to dopiero było wypas żarcie! Jechaliśmy samochodem i wynajęliśmy sobie apartamencik w samym centrum Neapolu. Fajne tam są klimaty. A jak ktoś by szukał czegoś fajnego do przenocowania, to może przejrzeć stronkę http://www.casamundo.pl/w%C5%82ochy/kampania/neapol.htm albo całkiem przyzwoite i najważniejsze informacje o Neapolu na http://www.adorohotels.com/Wlochy-Kampania-Neapol.html
Przy okazji jeździliśmy wybrzeżem amalfitańskim, cały czas czuję te wspaniałe zapachy i mam smaczek tongue.gif
PMEmail Poster
timon
Quote Post

Member
**

Nr użytkownika: 836

Kupujesz zupkę knora Kurczę pieczone. Zawartość opakowania wysypujesz na talerz głęboki. Gotujesz wodę. Gdy woda już się zagotowała zalewasz substancję na talerzu i w ten cudowny sposób masz pyszną najlepszą zupkę którą przyrządza się w niecałe 5 minut w zależności jak długo trzeba czekać na zagotowanie się wody:)
PMEmail Poster
Frezja
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 700

widząc temat miałam nadzieję na coś szybkiego ale zdrowego słowem własnej roboty..
PMEmail Poster
malusia
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 329

Dla mnie ostatnio prostymi daniami są dania z makaronem smile.gif
ostatnio eksperymentuję z makaronami Lubella Inspiracje http://www.lubella.pl/pl/Produkty/Makarony/Inspiracje/
muszle i canelloni ostatnio biją furrorę biggrin.gif
a dla mnie najważniejsze że makaron jest super, bo zawsze danie się udaje, nie potrzebuję nic z italy biggrin.gif

--------------------
kontaktuję się kolorowo :D
najlepszy wybór
PMEmail Poster
dorota123
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 412

ooo... uwielbiam je smile.gif pierwszy raz kupiłam je, żeby robić z nich ozdoby na choinkę ;) żaden inny producent nie miał takich kształtów, a teraz często kupuję cannelloni, te duże muszle (świetnie sprawdzają się z farszem jako przekąska na imprezie) albo płaty do lazanii, bo każdy inny makaron mi się sklejał

--------------------
www.imago-studio.pl
PMEmail Poster
Chochlik
Quote Post

Member
**

Nr użytkownika: 593

przewertowałam, mają tam trochę makaronowych przepisów ( tak nawiasem całkiem niezłe biggrin.gif )
PMEmail Poster
malusia
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 329

Dla mnie makarony z lubelli to jeden z lepszych polskich produktów. nie trzeba mieć produktu włoskiego aby danie włoskie wyszło rewelacyjnie. u mnie wychodzi ale właśnie tylko z inspiracjami Lubelli.

--------------------
kontaktuję się kolorowo :D
najlepszy wybór
PMEmail Poster
supła
Quote Post

Newbie
*

Nr użytkownika: 757

a bo my Polacy mamy taką dziwną tendencję do bycia bardziej francuskimi niż francuzi, bardziej włoskimi niż włosi itd. Pewnie że Lubella jest dobra! W czym ma być niby gorsza od włoskich? wysokiej jakości składniki = wysokiej jakości makaron, proste. Próbowano mi wciskać kit że sushi to tylko z tym "specjalnym" japońskim imbirem (10zł za słoiczek). Kupiłam imbir za 2zł, ocet jabłkowo-winny za 3zł i zamarynowałam 3 słoiki - a smak identyczny smile.gif)
PMEmail Poster
gosia7
Quote Post

Newbie
*

Nr użytkownika: 992

polecam stronkę "kwestia smaku" super proste, świeże, nowoczesne dania smile.gif

--------------------
PMEmail PosterUsers Website
0 użytkownik(ów) czyta ten temat (0 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 3.0434 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

popOrange skin © 2005 Orange Pop Design, Skin by Chris Y