left popOrange logo_right

Reply to this topicStart new topicStart Poll

left > Telefon W ... seperate right
Ewcia
Quote Post

Newbie
*

Grupa: Members
Nr użytkownika: 139

do naszej szkoły nie może nosić telefonów komórkowych. Uważam że jest to zły pomysł. dyrektorka mówi że zawsze można korzystać z telefonu stacjonarnego w jej gabinecie. zdarzają się też sytuacje że ktoś bardzo pilnie musi zadzwonić, a wtedy okazuje sie że dyrektorki nie ma w swoim gabinecie. moim zdaniem powinnyśmy nosić komórki do szkoły ( nauczyciela jak zauważą że mamy telefony komórkowe od razu nam zabierają, i wzywają rodziców do szkoły po odbiór ) co o tym sądzicie ? jak jest w waszych szkołach? (bo mnie to interesuje czy tylko u nas nie wolno nosić komórek do szkoły)
PMEmail Poster
Ashande
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 93

U mnie można nosić, rzecz jasna na luźniejszych lekcjach niekiedy sobie ktoś psize smsy xD

Dla mnie to jest śmieszne, dobra rozumiem, że na lekcji nie można bo to brak wychowania, no i na lekcji jest sie po to żeby się czegoś nauczyć a nie po kryjomu pisać smsy ;]

Ale jak się zdarzy jakis wypadek, czy nawet mama coś potrzebuje od Ciebie to przecież mamy na to przerwe... w końcu szkoła to nie więzienie ;/ A coraz bardziej to wygląda na kare ><"
PMEmail Poster
mala1788
Quote Post

Newbie
*

Nr użytkownika: 145

nooo troszke do banii z tym zakazem xD
ale na przerwach , czemu nie, czesto dzwonia do mnie z domu i gdyby nie tel to nie mam pojecia w jaki sposob skontaktowaliby sie ze mna,
dlatego owszem nosic ale nie uzywaz na lekcjach ;]
bo tez orzprasza mnie dzwiek wibracji na sprawdzianie , gdy potrzebuje skupienia ;] rolleyes.gif
PMEmail Poster
Lori
Quote Post

Advanced Member

Grupa: Przyjaciel
Nr użytkownika: 162

Teoretycznie u mnie też nie można.
Ale praktycznie to każdy nosi a moja koleżanka z klasy na każdej lekcji gada sobie ze swoim chłopakiem przez telefon i jakoś nauczyciele nie zauważyli jeszcze nigdy xDD
A może zauważyli, ale nie zwrócili nigdy uwagi.
happy.gif
PMEmail PosterAOL
Banialuki
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 147

No rzeczywiście ten zakaz wydaje się głupi ale nie jest taki bezsensowny. Tak naprawde sytacje w których naprwde potrzebuje się komórki w szkole są bardzo żadko a zawsze w razie jakiegoś wypadku zadzwonić może nauczyciel.
W razie gdyby rodzice chcieli się skontaktować zawsze mogą zadzwnić do sekretariatu / dyrektora lub wychowawcy do którego nr tel. powinni mieć tym bardziej ,że taka osoba może zwolnić od razu z lekcji w razie potrzeby. A większość ludzi przecież używa komórek na lekcjach do wysyłania jakichś błachych wiaomości nie mówiąc już o rozpraszających dzwonkach. Wydaje się to mało szkodliwe i można na to machnąć ręką na jakiejś luźnej lekcji ale podczas sprawdzianów ,szczególnie tych ważnych jak matura, to poprostu gwóźdź do trumny. Jak już się wnosi komórke na lekcje to powinno się ją wyłączyć lub chociaż wyciszyć żeby nie przeszkadzać innym.
PMEmail PosterUsers WebsiteAOL
Shatine
Quote Post

Advanced Member

Grupa: Moderator
Nr użytkownika: 50

Szczerze powiedziawszy to u nas też jest taki zakaz.
Ale i tak wszyscy noszą i na lekcjach się bawią.
Jak nauczyciel zauwazy to zabiera oczywiście i rodzic tylko może odebrać.
Ostatnio pytałam się dyrektora o ten zakaz. Przecież komórka także jest przydatna do szkoły. W razie jakiegoś wypadku należy zadzwonić po pomoc [karetka itede], a jak nie ma telefonu to co ? Krzyczeć w niebogłosy ?
Dyrektor stwierdził, że do szkoły owszem można nosić, ale nie można używać.
I właśnie o to chodzi. Można nosić ! Tylko na lekcjach nie można się bawić, no !
Dla mnie o głupi zakaz bo i tak większość w sql ma przy sobie koma smile.gif
PMEmail Poster
julkaa
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 229

u mnie bywa tak że chuck wparuje na lekcje i sprawdza wszystkich czy mają wyłączone komy . Jak nie to robi tak jak w 1 poście:P
PMEmail PosterAOL
Zorra
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 275

Dziwny trochę ten zakaz. Według mnie niesłuszny, czasem mam potrzebę skontaktować się z kimś a bez sensu lecieć od razu do gabinetu dyrektorki.

U mnie w LO jest kompletny luz ze wszystkim. Każdy sobie rzepkę skrobie zarówno jeśli chodzi o wygląd jak i o komórki. Nieraz zdarzało się, że komuś telefon zadzwonił na lekcji, wtedy przepraszał i wychodził rozmawiać na korytarz co było absolutnie normalne. Tak samo jeśli ktoś ma potrzebę zadzwonić nawet na lekcji to tylko informuje o tym nauczyciela i wychodzi przed klasę bez zbędnych pytań. Nic się nikomu od takiego podejścia jeszcze nie stało. Niektóre szkoły moim zdaniem przesadzają.

--------------------
"me gusta ser una zorra"
PMEmail PosterUsers Website
TomeQ152
Quote Post

Advanced Member

Nr użytkownika: 282

U mnie też jest zakaz ale i tak wszyscy noszą , słuchają muzy na lekcjach itp , wszyscy zlewają na taki zakaz.

--------------------
"Chciałem zmienić świat , ale Bóg nie dał mi kodu źródłowego"
PMEmail PosterUsers WebsiteIntegrity Messenger IMAOLYahooMSN
malenkami
Quote Post

Newbie
*

Nr użytkownika: 393

hehe Twoja szkoła nie jest wyjątkiem smile.gif

"System edukacji w Nowym Jorku nie przepada za komórkami. Zwłaszcza od momentu, w którym okazało się, że za pomocą komórki można skutecznie ściągać. Najpierw więc komórek w szkołach zakazano, a teraz wprowadzany jest system, który ma pomóc egzekwować ten przepis. Przy wejściu do szkoły każdy uczeń będzie skanowany - na początek tylko w Stuyvesant High School, ale można być pewnym, że gdy system się sprawdzi, wejdzie i do innych szkół."
[SIZE=1]
źródło:
http://www.focus.pl/newsy/zobacz/publikacj...a-cenzurowanym/[/SIZE=1]
PMEmail Poster
0 użytkownik(ów) czyta ten temat (0 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 1.4277 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

popOrange skin © 2005 Orange Pop Design, Skin by Chris Y