![]() |
| Forum Młodzieżowe :: Forum Dyskusyjne |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() ![]() ![]() |
| dorota123 |
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 151 Nr użytkownika: 412 Dołączył: 4-February 09 |
lubicie? jakie najbardziej? może podzielmy się "odkryciami" w dobrej cenie, nie mówię o takich za 5 zł, żeby nie było
-------------------- www.imago-studio.pl
|
| Frezja |
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 42 Nr użytkownika: 700 Dołączył: 18-May 10 |
Najlepsze wino jakie w życiu piłam - Tokaj ASZU na Węgrzech <mniam>
|
| dorota123 |
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 151 Nr użytkownika: 412 Dołączył: 4-February 09 |
a w Polsce można je dostać?
albo cokolwiek dobrego, czego warto spróbować? -------------------- www.imago-studio.pl
|
| Kolik |
|
![]()
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 49 Nr użytkownika: 758 Dołączył: 6-October 10 |
Ja chętnie pijam każde słodkie i półsłodkie wino. Przed wakacjami miałem etap picia win afrykańskich. Bundu było chyba najlepsze.
|
| dorota123 |
|
|
ooo... nigdy nie piłam afrykańskich, różnią się jakoś wyraźnie od powiedzmy francuskich czy włoskich?
mi ostatnio wpadło w oko takie winko: ![]() znacie? -------------------- www.imago-studio.pl
|
| Kolik |
|
![]()
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Grupa: Members Postów: 49 Nr użytkownika: 758 Dołączył: 6-October 10 |
Wydaje mi się, że wina afrykańskie są bardziej wyraziste w smaku, dlatego dla takiego szaleńca jak ja wina słodkie są naprawdę słodkie. Co nie oznacza ze masz wrażenie jakbyś piła zawiesinę z cukru jak zdarza się przy innych winach.
Tego wina jeszcze nie próbowałem ale muszę przyznać, że ma bardzo ciekawą butelkę. Ja często przy wyborze nowości kieruje się właśnie jakimś elementem, który przyciągnie mój wzrok. Możesz napisać o nim coś więcej? |
| dorota123 |
|
|
ja również pierwszy raz kupuję to, co podoba mi się wizualnie, ewentualnie wino, które mi ktoś polecił.... to wyżej, jak już napisałam, wpadło mi w oko, kupiłam i okazało się całkiem dobre, jest to wino francuskie, cena to niecałe 25 zł, w moim odczuciu jest dosyć delikatne, ale nie "nudne"...
|
| Kolik |
|
![]()
25zł to dla mnie górna granica akceptowalności wina "taniego". Co innego gdy mówimy o jakimś lepszym winem "reprezentacyjnym" czy "prezentowym. Ale chyba sam kształt butelki powoduje, że to twoje wino również nadaje się na jakieś bardziej oficjalne spotkania.
|
| dorota123 |
|
|
ja raczej nie kupuję alkoholu powyżej 30 zł, bo moim zdaniem w tej cenie też dobre wina się znajdą... a jeśli chodzi o prezentowe wina to marzy mi się taki zestawik:
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |
popOrange skin © 2005 Orange Pop Design, Skin by Chris Y